Upptäck vackra Gysinge
Gysinge Vandrarhem är beläget i ett naturskönt älvlandskap invid Dalälven, ca 600 m från det anrika Gysinge Bruk. Här bor ni i en hemtrevlig miljö med Färnebofjärdens nationalpark samt Gästrikeleden precis utanför dörren. Det finns flera vandringsleder som utgår från Vandrarhemmet eller Gysinge Bruk. Besök gärna de gamla järnvägsbroarna från tiden då järnvägen sträckte sig mellan Sala och Gävle. På naturum kan du få många tips om leder och aktuellt efter säsong! Oavsett om man är här för att fågelskåda, fiska, vandra eller bara njuta en stund bor man bekvämt och hemtrevligt hos oss på vandrarhemmet med närhet till allt.

Naturum

Nationalpark 

Café & restauranger

Byggnadsvård 

Äventyrrservice 

Brukssamhälle 

Lilla Gysinge strand

Brukshandeln

Årsunda Viking

Koversta Gammelby

Ica Österfärnebo 

Ön i Hedesunda 

Den perfekta helgen i Gysinge

Vi vill att er upplevelse ska vara perfekt, tveka inte på att komma till oss om ni har frågor inför er vistelse i Gysinge! 

Ni börjar dagen med att check in hos oss och gör er hemmastadda i ett av våra bekväma och smakfullt inredda rum. På med vandringsskorna för nu är det dags att ta sig ut! Bara ett promenadstråk från vandrarhemmet möts ni av Gysinges vackra brukssamhälle, där kommer ni ha en rad upplevelser framför er att utforska.

Förmiddagen avnjuts bäst med en promenad runt Gysinges berömda forsar eller bland de många vandringslederna kring Nationalparken. Här finns allt för att få en fulländad naturupplevelse, från fiske och fågelskådning till paddling och vandring. När hungern smyger sig på finns det gott om rastplatser runt naturområdet, annars rekommenderar vi Café Udden där ni kan avnjuta av en god lunch/fika med en minnesvärd utsikt över älven. Nu har benen fått vila och magarna är mätta! det är dags att utforska Gysinges brukssamhälle och dess vackra miljö, ett av de bäst bevarade i Sverige med anor från 1600-talet.

Värt ett besök är Gysinge Centrum för Byggnadsvård där ni kan se byggnadsvårdsutställningar och få inspiration om hur man bäst bevarar gamla möbler eller hus. TIPS! Köp deras linoljesåpa som gör underverk i hushållet!

Kvällen är här och vad är ett bättre avslut om inte en grillmiddag?! Ni som gäster hos oss har möjlighet att låna grillplatsen på trädgården utanför vandrarhemmet. Vi tipsar även alla att boka bord på det nyrenoverade samt omtalade Wärdshuset på bruket. Där kommer du och ditt sällskap få avnjuta en middag på Toppnivå! Var snabba, det bokas på snabbt. Bakom Wärdshuset ligger en vacker liten badplats, varför inte avsluta kvällen med ett kvällsdopp innan hemfärd mot vandrarhemmet igen.  Efter en fartfylld dag i vackra Gysinge är det äntligen dags för en god natts sömn, imorgonfortsätter äventyret…